För dem som växer upp i Amerika har säkert pannkakor varit en särskild frukosträtt för de flesta, utom för mig. Jag brydde mig inte så mycket om pannkakor. De var för söta med sirap till frukost. Men genom min mans goda inflytande har jag lärt mig att njuta av pannkakor till frukost med en smoothie eller äppelmos! Här är ett utmärkt pannkaksrecept med fullkorn och blåbär, ett bra sätt att börja dagen!
Ingredienser
2 ½ dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk råsocker
½ tsk salt
1 msk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl sojamjölk
1 msk vegetabilisk olja
1 dl frysta blåbär
Instruktioner
Blanda ihop de torra ingredienserna tills de är väl blandade. Tillsätt sojamjölk och olja och blanda för att få bort det mesta av klumparna. Slutligen lägger man i de frysta blåbären och blanda bara tillräckligt för att fördela dem i smeten.
Tips
Det är bäst att hålla blåbär i frysen tills man tillsätter dem till smeten och sen blanda smeten så lite som möjligt. Annars gör saften från bären så att du får blå / lila pannkakor.
Dessa pannkakor kan göras i förväg, förvaras i frysen och sättas i brödrosten för en snabb frukost.