Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Cashewmjölk

Cashewmjölk är ett bra växtbaserat alternativ att ha på müsli eller den kan användas i bakning och matlagning. Den har en rik, en aning nötaktig smak, vilken är ganska neutral. Cashewnötter är rika på magnesium och innehåller även en hel del järn. Denna mjölk är mycket mångsidig och kan användas i många rätter.

 

Ingredienser

2 dl råa cashewnötter

1 liter vatten

ev. ½ -1 krm salt

ev. 1 msk honung

ev. 1 tsk vaniljsocker

 

Instruktioner

Kör cashewnötterna torra i mixern tills de är finmalda. Tillsätt ca ¼ av vattnet och mixa mycket väl. Tillsätt sedan resten av vattnet och mixa igen tills mjölken är slät och skummig. Tillsätt ev. salt, honung och vaniljsocker och mixa igen. Uteslut vaniljsockret om mjölken skall användas till salta maträtter.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2022 LifeStyleTV