Ingredienser
1,2 l fullkornsbröd, i tärningar
1 dl valnötter, grovhackade
5 dl fullkornsris, kokt
3 selleristjälkar
2-3 lökar
1 msk olivolja
400 g tofu, frusen, tinad och tärnad
vatten att täcka tofun
3 msk vegetariskt buljongpulver
1-1 ½ dl havregrädde (Oatly eller sojagrädde)
1 msk lätt sojasås
1 tsk salt
Instruktioner
Lägg brödtärningarna på en bakplåt och rosta i ugnen vid 125ºC tills de är torra, ca. 15-30 minuter. Se till att brödtärningarna inte blir brända. Fräs sellerin och löken i olivolja tills de är mjuka och blanka. Lägg tofun och buljongpulvret i en gryta med vatten så det just täcker tofun. Låt det sjuda i 5-10 minuter. Lägg alla ingredienser i en stor skål, blanda väl. Häll över blandningen i en stor oljesmord ugnsfast glasform och grädda vid 175ºC i 30-45 minuter, tills översidan är krispig och gyllenbrun. Servera med potatismos och cashewsås.