Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Brödstuffing

Ingredienser

1,2 l fullkornsbröd, i tärningar

1 dl valnötter, grovhackade

5 dl fullkornsris, kokt

 

3 selleristjälkar

2-3 lökar

1 msk olivolja

 

400 g tofu, frusen, tinad och tärnad

vatten att täcka tofun

3 msk vegetariskt buljongpulver

 

1-1 ½ dl havregrädde (Oatly eller sojagrädde)

1 msk lätt sojasås

1 tsk salt

 

Instruktioner

Lägg brödtärningarna på en bakplåt och rosta i ugnen vid 125ºC tills de är torra, ca. 15-30 minuter. Se till att brödtärningarna inte blir brända. Fräs sellerin och löken i olivolja tills de är mjuka och blanka. Lägg tofun och buljongpulvret i en gryta med vatten så det just täcker tofun. Låt det sjuda i 5-10 minuter. Lägg alla ingredienser i en stor skål, blanda väl. Häll över blandningen i en stor oljesmord ugnsfast glasform och grädda vid 175ºC i 30-45 minuter, tills översidan är krispig och gyllenbrun. Servera med potatismos och cashewsås.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2025 LifeStyleTV