Tofu är neutral i smaken, men detta enkla recept ger smak och konsistens till denna protein-rika rätt.
Ingredienser
1 pkt. fast tofu
1 msk. ljus sojasås
1 msk. grönsakskrydda
1 tsk. lökpulver
1 tsk. vitlökspulver
¼ tsk. cayennepeppar, valfri
5 msk. vatten
1 msk. maizena, valfri
Instruktioner
Töm av vattnet från tofun och pressa sedan ut resten av vattnet genom att lägga tofun mellan två tallrikar med hushållspapper på, med något tungt ovanpå. Skär tofun i skivor. Låt den marinera i minst 30 minuter. Vänd den i maizenamjöl, för att få en krispigare yta. Placera på bakplåtspapper på plåt och grädda i ugn mellan 20-45 minuter, beroende på skivornas storlek. Tofun skall vara lite puffig och gyllenbrun. Ätes genast.