Biscuits and gravy eller scones och sås, det är en typisk Amerikansk frukost. Det är något som jag kommer ihåg från min barndom. Det var min pappa som bakade våra biscuits. De var lätta och fluffiga och väldig goda med smör på. Detta är inte min pappas recept, men en mer hälsosam variant.
Ingredienser Biscuits
3½ dl, fullkorns vetemjöl
1 ¼ dl. vetemjöl
1 msk. bakpulver
1 tsk. salt
¾ dl. olivolja
3½ dl. sojamjölk
Lite extra vatten, om det behövs
Instruktioner Biscuits
Värm ugnen till 225°C. Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke. Vispa ihop mjölken och olja. Lägg vätskorna till de torra ingredienserna alla på en gång. Rör bara tills inga torra mjöl återstår (tillsätt lite vatten om det behövs). Med en stor sked placeras smeten i nio högar på en bakplåt fodrad med bakplåtspapper. Ställ i ugnen och grädda i ca 12 minuter, tills scones börja få färg. Servera genast med sås eller margarin och sylt.
Ingredienser sås
6 dl. vatten
1¼ dl. cashewnötter
1 tsk. olivolja
1 tsk. lökpulver
2 ½ tsk. grönsakskryddan
½ tsk. salt
2 msk. majsstärkelse
Instruktioner sås
Blanda alla ingredienser i en mixer tills slät. Häll i en kastrull och koka upp för att tjockna.