Ingredienser Krossad is 1 dl apelsinjuice 20 ml lemonad Grenadin Apelsinskivor Instruktioner Fyll ett högt glas till hälften med krossad is. Skiva en apelsin eller annan valfri frukt för att dekorera glaset. Fyll glaset ca 3/4 fullt med apelsinjuice. Tillsätt lemonad för att fylla upp glaset och lämna ett litet utrymme för grenadin. Häll…
Recipe Category: apelsin
Ingefära fruktskål
Ingredienser 8 apelsiner * 3 msk lönnsirap, eller mer efter smak 2 1⁄2 cm stycke ingefära, eller mindre efter smak 1 grönt äpple 1 rött äpple Instruktioner Skär topp och botten från apelsinerna. Skär bort skal och vita delen. Arbeta över en skål för att samla juicen och skär ut varje klyfta från apelsinerna….
Julfruktsallad
Ingredienser 1 kanelstång 2 cm ingefära, skivad 3 msk agavesirap 2 apelsiner 2 mandariner 1 blodgrapefrukt 1 äpple 1⁄2 dl granatäpplekärnor 1⁄2 dl vindruvor 1⁄2 dl physalis 1⁄2 dl gula russin Instruktioner Pressa en apelsin. Häll saften i en liten gryta tillsammans med ingefära, kanelstång och agavesirap. Sjud i ca 7 – 8 minuter…
Fruktig Mjukglass
Ingredienser Körsbär-Blåbär-Mandelsmak 250 g körsbär, frysta 250 g blåbär, frysta 2 bananer, frysta 3 dl sojadryck vanilij 1 – 2 droppar bittermandelextrakt Jordgubb-Hallonsmak 200 g jordgubbar, frysta 200 g hallon, frysta 2 bananer, frysta 3 dl sojadryck vanilij Apelsin-Mangosmak 250 g mango, fryst 2 bananer, frysta 2 dl sojadryck vanilij 1 apelsin, saften…
Pappas granola
Tack för detta recept till en av de bästa bagare jag vet, min pappa! Ingredienser 7½ dl havregryn 2½ dl hackad mandel 2½ dl pumpafrön 2 dl riven kokos ½ dl muscovadosocker ½ dl lönnsirap ½ dl olivolja ¾ tsk salt 1 msk vaniljsocker 1 tsk kanel Rivet skal av en apelsin 2½ dl torkade…
Grönkålssallad med söt apelsin och syrlig lime
Ingredienser 1 bunt färsk grönkål 1 – 2 msk olivolja 1⁄2 tsk salt finrivet skal av en apelsin finrivet skal av en limefrukt saften av en apelsin saften av en limefrukt 1⁄2 – 1 dl torkade tranbär 1⁄2 – 1 dl valnötter 1 burk mandariner Instruktioner Ta bort stjälkarna från grönkålsbladen och strimla i…
Kål- och morotssallad
Ingredienser ¼ rött kålhuvud, fint skuret 1 stor morot, grovt riven ½ dl naturell sojayoghurt 1-2 msk apelsinmarmelad ¼ tsk salt Instruktioner Blanda kål och morötter i en serveringsskål. Rör ihop yoghurt, marmelad och salt i en annan skål. Häll yoghurtblandningen över grönsakerna och blanda väl.
Aprikosbollar
Apelsinskal och tranbär gör dessa små bollar extra speciell! Med sin söta smak och seg konsistens, blir dessa bollar en god avslutning på vilket som helst måltid! Ingredienser 150-160 g torkade aprikoser 85 g kokosflingor 100 g mandelmassa rivet skal av en apelsin ½ tsk vaniljsocker en nypa salt 1-2 msk färsk apelsinjuice 50…
Morotskaka
Det är någonting med smakkombinationerna i morotskakan, som jag alltid har gillat – den är kryddig och söt, men också en aning syrlig. Det är gott! Här är en morotskaka som Cacyne Cortez har skapat som är mer hälsosam än den vanliga, men smaken finns kvar! Ingredienser Blöta 3 morötter, medelstora, fint rivna 2 msk malda linfrön…
Citrusfruktsallad
Jag är född i Florida i USA. Där finns mycket citrusfrukter och jag lärde mig som ett litet barn att gilla apelsiner. Min mamma berättarde att jag åt dem färska från trädet med skal på. Även idag, är apelsin en av mina favoritfrukter. Så här är en citrussallad som är frisk, god och passar till julmat….