Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Cardiovascular risk minskad genom kostfiber

Publicerad den 2015-03-062017-11-30

Var sjunde grams ökning av kostfiber sänker avsevärt risken för hjärtsjukdomar.

Höga kostfiberintag har förknippats med lägre risker för kranskärlssjukdom. En analys av 22 studier fann att varje ökning med 7-gram totalt kostfiber (samma mängd som i 2,5 dl. kli flingor, 2 färska äpplen, eller 2,5 dl. råa ärtor) minskade risken för kranskärlssjukdom och kardiovaskulära sjukdomar med 10%. Resultaten var liknande för lösliga-, olösliga-, grönsaks-, spannmåls-, och fruktfibrer.

 

Att äta fiberrika livsmedel kan faktiskt hålla doktorn borta!

 

Fred Hardinge DrPH, RD

 

Källa: PositiveChoices.com. Använt med tillstånd.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2023 LifeStyleTV