Pålägg
Ingredienser
2 burkar kikärter (häll bort vätskan)
1 morot
3 msk olivolja
3 msk vegansk majonnäs
1 sushi nori-blad, skuret i små bitar (sådant som används för att rula sushi)
1 msk citronsaft
1 tsk vitlökspulver
1 tsk torr dill
salt efter smak
8 tortillor med fullkornsvete
1 salladslök, finhackad
8 romsnsalladsblad
Instruktioner
Skala moroten, skär i bitar och kör försiktig i en mixer för att få ännu mindre bitar. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom tortillas, salladslök och romansallad.
Pulsera mixern tills blandningen är lätt bredbar.
Tillsätt salladslök, samt mer salt, citron och majonnäs om det behövs.
Bred blandningen på tortillas, men inte på ytterkanterna, annars kommer pålägget ut ur rullen.
Placera ett romansalladsblad i mitten av varje tortilla och rulla den hårt. Man kan använda tandpetare för att hålla ihop rullarna.