Ingredienser
2 sötpotatisar
2 msk olivolja
½ tsk salt
2 msk maizena, valfritt
1 krm cayennepeppar, valfritt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 ° C. Skölj, torka och skär sötpotatisen i klyftor. Blanda klyftorna med maizena (valfritt) och skaka av överskottet så att det bara finns ett tunt lager mjöl på klyftorna.
Blanda sedan klyftorna med olivolja, salt och cayennepeppar (valfritt).
Lägg på en ugnsplåt kläd med bakplåtspapper. För att få krispiga sötpotatis, ska man se till att de har nog med plats omkring sig och ligger inte ligger på varandra.
Vänd klyftorna när de har bakat 15 minuter, och baka dem sedan ytterligare 10 – 15 minuter.
Stäng av ugnen och öppna dörren på glimt. Lämna klyftorna kvar en stund i ugnen så blir de ännu krispiga.