Hoppa till innehåll
Meny
LifeStyleTV
  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska
LifeStyleTV

Tomatpaj

Detta är en god sommarpaj. Jag gillar smaken av tomat och basilika i kombination med en god fyllning och en härlig skorpa! Detta recept kräver lite planering, men är egentligen inte svårt att göra och jag har inte hittat någon som inte gillar det. Tack, Anki, för denna smaskiga paj! 

 

Pajskal

 

Ingredienser
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
¾ dl olivolja
¾ dl vatten

 

Instruktioner
Rör samman mjölet och saltet. Tillsätt oljan och vattnet och blanda ihop degen. Bearbeta inte degen mera än nödvändigt. Kavla ut degen och lägg den i en pajform, eller tryck ut den.

 

Nötstanning

 

Ingredienser

1 dl cashewnötter

2 ½ dl sojayoghurt el. sojamjölk

1 msk olja

ev. 1 tsk tahini sesampasta

½ tsk salt

ev. ½ tsk honung

ev. 1-1 ½ msk näringsjästflingor

½ tsk lökpulver

1 tsk psyllium/husk

 

Instruktioner

Kör cashewnötterna i mixern tills de är finmalda. Tillsätt resten av ingredienserna, utom psyllium, och mixa väl. Tillsätt psyllium och mixa igen.

 

Fyllning

 

Ingredienser

 

2 lökar, hackade

1 vitlöksklyfta, pressad

½ msk olja

1-2 tsk pizzakryddor

1 dl hackad fryst basilika

1 burk krossade tomater

ev. 10-20 svarta oliver

½-1 tsk örtsalt

½ tsk fruktsocker

ev. 1-2 krm paprikapulver

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C. Fräs löken och vitlöken i oljan och blanda med pizzakryddorna och ev. basilikan. Bred ut i det ogräddade pajskalet. Lägg krossade tomater och ev. oliver på lökblandningen och strö över örtsalt, fruktsocker och ev. paprikapulver. Häll stanningen över tomaten. Rör försiktigt med en gaffel i stanningen så att den rinner ner mellan tomatbitarna. Dekorera med oliver och tomatskivor. Grädda i 200 °C i nedre delen av ugnen 30-45 minuter tills pajen fått lite färg.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

©2022 LifeStyleTV