100g mjölkfri smör
1 ¾ dl Råsocker (eller 1 dl brun farin och ¾ dl socker)
1 tsk Vaniljsocker
3 msk Aquafaba
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
1 tsk Bakpulver
Evt 1 krm salt
1 dl solrosfrön
100g grovt hackad choklad
Flingsalt och solrosfrön
Blanda samman smör, socker, vaniljsocker och Aquafaba. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, havregryn och bakpulver i en annan bunke. Rör ihop allt och tillsätt sedan solrosfrön och grovt hackad choklad. Rulla på mjölat bord till en rulle med ca 4 cm i diameter. Lägg in rullen i kylen en stund. Skär skivor i ca 1 – 1½ cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till lite. Strö på lite solrosfrön och flingsalt. Grädda ca 10-12 minuter i 190° C (evt. 15 – 20 minuter beroende på ugnen). Ta ut när kakorna bara har lite färg i kanterna. Låt svalna på galler.