Tofu är en delikatess med hög proteininnehåll och låg fetthalt. Jag är så glad över att asiater har introducerat oss till det. Tofu i sig har inte mycket smak, men det är det som gör den så fantastisk! Den är så mångsidig och kan användas i så många olika rätter, både söta och salta, bara beroende på kryddor! Här är en snabb, välsmakande sätt att äta tofu. Den kan användas som pålägg på bröd, tillsammans med potatis eller vad fantasin tillåter! Njut!
Ingredienser
1 pkt tofu, fast
1 lök
1 msk olivolja
1 msk grönsakskrydda
salt efter smak
ev. Oatly grädde
Instruktioner
Hacka löken och fräs lätt i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt tofun som mosas ner i pannan. Rör runt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör runt. Smaka av med salt och eventuellt Oatly grädde tills konsistensen blir som önskad.