2 dl fyrkornskross + 2 dl vatten
4 dl kallt vatten
150 g rågsurdeg
25 g jäst
1 dl lingon
11 – 13 dl vetemjöl
0,5 dl vetekli
2 tsk salt
1–2 msk olja
Koka upp fyrkornskrosset med 2 deciliter vatten, och koka ihop till en gröt. Låt svalna. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna utom oljan, och arbeta degen i 10 minuter i maskin. Smörj en bunke med oljan och lägg i degen. Vik degen ett par gånger så att det kommer olja runtom. Sätt plast över bunken och låt jäsa i minst 8 timmar i kylskåpet.
Vänd upp degen på ett mjölat bord och forma 30 frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 60 minuter. Sätt ugnen på 250 grader, och grädda frallorna i mitten av ugnen i 10 – 12 minuter.