Curry betyder smak och denna grönsakscurry har just det! Plus att det finns massor av grönsaker med fullt av vitaminer, mineraler och antioxidanter som en bonus! Georg delade detta recept på Dagens och jag tänkte att du kanske skulle vilja prova det.
Ingredienser
4 potatisar
2 lökar
3 vitlöksklyftor
olja
1-2 msk curry
1 tsk kardemummakärnor
½ tsk bruna senapsfrön
1 blomkålshuvud
2 morötter
1 liten squash
1 burk kikärtor
1 burk krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1 dl Oatly havregrädde
4 msk cashewnötter
(Färsk koriander)
Instruktioner
Skala och skär grönsaker och lök i grova bitar. Spola av kikärtorna. Fräs potatis, lök och vitlök i olja tillsammans med kryddorna, se till att det inte bränns. Häll över buljong och kokosmjölk och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt burktomater, kikärtor och resten av grönsakerna och låt koka tills de är mjuka. Rör ner 1 dl havregrädde. Strö ev. över grovt hackad koriander och nötter. Servera med basmatiris eller råris.