Jag gillar svamp! Detta recept för fyllda champinjoner gör en elegant presentation på en fest eller ett speciellt tillfälle. En av de bästa sakerna är att det är lätt att göra!
Ingredienser
2 msk olivolja
1 stor lök, tärnad
600 gr. färska champinjoner, stjälkar borttagna och finhackade, hattarna kvar intakta
600 gr. fryst hackad spenat, tinade men odränerade
8–10 soltorkade tomater
1 ¼ dl maizena (majsstärkelse)
5 dl sojamjölk, osötad
½ paket Oatly crème fraîche
2 tsk salt
1 tsk vegetabilisk krydda
Instruktioner
Värm ugnen till 175 °C. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Hetta upp olivoljan. Sautera löken tills den blir genomskinlig. Lägg i champinjonstjälkar; fortsätt tillagningen tills de mjuknat (ca 4 minuter). Lägg i spenat och tomater. Blanda majsstärkelse och sojamjölk tills väl blandat. Lägg till spenatblandningen. Tillsätt salt och vegetabilisk krydda. Koka upp tills fyllningen har tjocknat. Häll i Oatly crème fraîche och koka tills den har smultit. Låt den svalna. Lägg ut champinjonshattarna med stammen uppåt, på bakplåten. Fördela fyllningen jämnt mellan champinjonerna. Det kan finnas fyllning över. Baka i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och saftiga.
Tips
Stänk lite olja på champinjonerna innan du sätter dem i ugnen.