Nu har den nästa utgåva av LifeStyleVIEW-tidningen kommit ut och för att ge ett smakprov på innehållet kan du läsa ledaren här, som är skriven av Claus Nybo.
Ge barnen det bästa
Livet är inte alltid rättvist! Varför ck min syster typ 1 diabetes när vi var barn, men inte jag? Det skiljer bara två år mellan oss, vi bodde i samma hus, gjorde samma saker, åt samma mat, har samma föräldrar. Så, varför? Jag vet verkligen inte.
Vi kan påverka stora delar av vår hälsa genom vårt sätt att leva, men en del saker, som komplexa nedärvda genetiska anlag för vissa sjukdomar, ligger bortom vår kontroll. På något sätt måste vi lära oss att acceptera det vi inte kan förändra och lära oss att göra det bästa möjliga av den situation vi be nner oss i. Men hur är det med sådant som vi kan göra något åt?
Hur kan vi förändra och förbättra vår livsstil för att undvika en del av de vanligaste dödsorsakerna i vår tid, som hjärtsjukdomar och typ 2 diabetes? Och kanske ännu viktigare, hur kan vi göra livsstilsförändringar som kan ge oss mer energi och tillfredsställelse i livet?
Hur våra livsstilsval påverkar oss själva är en sak, men tänker vi på hur de också påverkar våra barn, både direkt och indirekt? Alltmer forskning visar att positiva eller negativa upplevelser i barndomen, såväl som aktiva eller passiva vanor vi lägger oss till med under barndomsåren till stor del bestämmer vår hälsa och glädje senare i vuxen ålder. Barn behöver goda förebilder, inte bara vuxna som pratar om bra saker. Så tag tid i sommar till att vara ute med dina barn och vara aktiva tillsammans. För friska barn är glada barn, och glada barn ger lyckliga familjer.
Och ändå är livet inte alltid rättvist. Men vi kan i alla fall till en del påverka vår framtid genom våra val, och söka styrka till att vara positiva och leva med de ting som vi inte kan förändra. Vi kan också se till att ge vidare det bästa till våra barn och hjälpa dem till en bättre start i livet. Vår inställning och syn på livet har lite med rättvisa att göra, men de positiva val vi gör kan få en avgörande betydelse, både för oss själva och vår omgivning.
Trevlig läsning!
Claus Nybo
Chefredaktör