Georg delade detta roliga recept på Dagens. Det tar lite tid, men det är väl värt ansträngningen. Smaken är fantastisk! Varför inte göra vårrullar tillsammans med dina vänner!
Ingredienser
½ purjolök
1 mellanstor gul lök
1 större morot
ca. 100 g vitkål
ca. 2-3 dl glasnudlar
150 g vegetarisk färs (tex. soja)
salt/örtsalt
deg (färdigköpt)
rapsolja
Instruktioner
Tag ut degplattorna ur frysen och låt dem tina. Tag dem ur förpackningen och låt dem ligga under en fuktig handduk så att de inte torkar. Skölj grönsakerna. Hacka lök och purjolök. Riv moroten och strimla vitkålen. Förbered nudlarna enligt instruktionen på förpackningen och klipp dem sedan i mindre bitar. Blanda allt med den finfördelade färsen och krydda.
Ta försiktigt en degplatta så att den förblir hel och låt resten ligga kvar under handduken. Lägg på litet av fyllningen och pensla kanterna med vatten så att rullen ”klistrar ihop” när den rullas ihop. Gör klar alla vårrullarna och fritera dem sedan i olja över medelvärme tills de får en fin gyllenbrun färg. Servera genast.