Jag gillar verkligen smaken av hasselnötter, dadlar och kokos tillsammans. Det är anledningen till att jag ville göra en liten sötsak med dessa smaker. Dessa bollar är söta, men inte alltför söta och det passar mig perfekt. Njut!
Ingredienser
3 dl hasselnötter
3 dl urkärnade dadlar
½ dl kokosmjölk
5 dl havre, rostade
2 dl kokosflingor
½ tsk salt
Instruktioner
Rosta hasselnötter vid 175 °C i ca 7-8 minuter. Ta 1 dl hasselnötter och grovt hacka dem. Blanda resterande 2 dl hasselnötter i en matberedare tills du har en smidig hasselnötssmör. Tillsätt dadlar, kokosmjölk, och salt och blanda tills slät. Lägg blandningen i en stor skål och tillsätt havre, kokosflingor och hackade hasselnötter. Blanda tills väl kombinerad. Forma små bollar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Frys. Låt tina under ca 10 minuter före servering.