1 citrongrässtjälk
50 g färsk ingefära
2 morötter
400 g blomkål
5–6 salladslökar
400 g haricots verts
3 tsk röd currypasta
2 limeblad
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
tofu eller quorn, kan uteslutas
1 tsk salt
2–3 limer
Koriander
cashewnötter
Dela citrongräset på längden och banka lätt med till exempel änden av knivhandtaget. Skala och strimla ingefäran och morötterna fint. Skär blomkålen i mindre bitar och strimla salladslöken.
Lägg citrongräs, morot, limeblad, ingefära och currypasta i en kastrull och fräs i några minuter. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka i 5 minuter. Lägg i blomkål, Haricots verts och salladslök. Tillsätt eventuellt bitar av tofu eller quorn. Låt koka ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med salt och limesaft.
Servera med hackad koriander, cashewnötter och limeklyftor.