Tack för detta recept till en av de bästa bagare jag vet, min pappa!
Ingredienser
7½ dl havregryn
2½ dl hackad mandel
2½ dl pumpafrön
2 dl riven kokos
½ dl muscovadosocker
½ dl lönnsirap
½ dl olivolja
¾ tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
Rivet skal av en apelsin
2½ dl torkade tranbär
Instruktioner
Värm ugnen till 125° C. Blanda havregryn, nötter, frön, och kokos i en stor långpanna. Blanda lönnsirap, olja, kanel, vaniljsocker, salt och apelsinskal i en separat skål. Rör ner i havreblandningen och blanda väl. Baka i ugn ca 75 minuter, rör om var 15:e minut för att få en jämn färg. Granolan är färdig när den är helt torr och krispig. Ta ut den ur ugnen och låt svalna. Tillsätt tranbär och blanda tills allt är jämnt fördelat. Förvara i tätslutande behållare.