Ingredienser
500 g vatten (½ liter)
Knappt 3 dl sesamfrön
12 g salt
Drygt 800 g dinkelmjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 175° C (varmluft). Ta en gryta och häll i vatten och sesamfrön. Det är viktigt att väga vattnet så att det är exakt 500 g. Väg sedan upp salt och mjöl och tillsätt det och rör sedan snabbt ihop allt och knåda till en fast deg. Degen ska vara lätt kladdig.
Mjöla ett bakbord och tag sedan en degbit stor som en handflata och kavla ut den mycket tunt (1 mm) och lägg upp den på plåten. Man kan behöva vända på degen flera gånger för att den inte ska fastna på bakbordet. Skär ut lagom stora bitar med en pizzaskärare.
Gör en andra plåt och sätt sedan in båda plåtarna i ugnen och baka i minst 7 minuter, men troligen lite längre beroende på ugn. Knäckebrödet ska vara hårt när man tar ut det och vara lite uppböjt från plåten runt kanterna. Fortsätt utkavlingen och bakningen tills all deg är utkavlad. Låt knäckebrödet svalna på ett bord och lägg det sedan i papperspåsar som kan förslutas. Förvara torrt vid normal rumstemperatur.