Nelson Mukombiwa delade med sig denna välsmakande lasagna med en indisk twist.
Ragu
Ingredienser
1 vitlöksklyfta
1 medelstor gul lök
2 selleristjälkar
1 morot
2 msk olivolja
450 g Anamma vegofärs (djupfryst)
95 g tomatpasta
1 ½ dl vatten
1 ½ dl sojamjölk
1 tsk gurkmeja
1 tsk currypulver
1 tsk torkad basilika
Salt
Instruktioner
Skiva vitlöken, finhacka lök, selleri och morot. Värm en stor gryta på medelvärme. Tillsätt sedan olja och grönsakerna och koka tills de är genomskinliga. Tillsätt Anamma vegofärs och koka tills den har tinat och värmts upp. Tillsätt sedan tomatpasta, gurkmeja och currypulver. När kryddorna börjar dofta tillsätts vatten och sojamjölk. Fortsätt att röra om i grytan så att inget fastnar på botten. Det dröjer inte länge förrän vätskan dunstar, men ragun ska fortfarande vara fuktig. Krydda med salt efter smak.
Béchamelsås
Ingredienser
1 msk olivolja
1 gul lök, tärnad
1 vitlöksklyfta
2 ½ dl cashewnötter
3 ½ dl vatten
1 ½ tsk buljongpulver
1 msk näringsjäst
1 ½ tsk lökgranulat
1 ½ msk citronsaft
1 tsk havssalt
Instruktioner
Värm en panna, tillsätt olivoljan och löken och sautera tills löken är genomskinlig. Tillsätt vitlöken och koka en minut till. Överför den kokta löken och vitlöken till en mixer. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och mixa på hög hastighet för att göra färdigt såsen. Man kan tillsätta mer vätska om man vill ha en tunnare konsistens.
Kryddblandning
Ingredienser
1 msk näringsjäst
1 msk sesamfrön, rostade
En nypa salt
Instruktioner
Finmal ingredienserna i en kaffekvarn.
Sätta ihop lasagnan
Förvärm ugnen till 200° C. Börja med att täcka botten av en bakform med ett lager ragu. Lägg sedan på lager ett pastaskivor, ragu, béchamelsås och kryddblandning. Fortsätt med lager av pastaskivor, ragu, béchamelsås och kryddblandning. Det översta lagret ska utgöras av pasta, täckt av rikligt med béchamelsås. Se till att kanterna blir täckta av béchamelsås så att pastaskivorna inte torkar ut under bakningen.
Täck med aluminiumfolie och baka 30 minuter. Avlägsna sedan folien och baka 15 minuter till. Strö över torkad basilika och servera.