Kristna Tv Program med Bibeln i Centrum

TV för kropp, tanke och själ

 • English
 • Norsk Nynorsk
 • Svenska

LifeStyleMini

Twilight: Saga eller sanning

”Jag är världens farligaste rovdjur. Allt med mig lockar dig … Jag är skapad att döda … Jag ville döda dig. Jag har aldrig begärt en människas blod så mycket i mitt liv … Din doft är som en drog för mig. Du är som mitt personliga slags heroin.” Så talar den stiliga vampyren Edward Cullen till sin idolfixerade 17-åriga älskarinna Bella Swan i dundersuccén Twilight serien. Men hur har det blivit så mycket uppmärksamhet kring Twilight? Vampyrer är ju bara sagor, eller hur?

 

Hur det började

Allt började en mörk natt – 1 juni 2003 för att vara exakt – när en närmast okänd hemmafru i Arisona vid namn Stephenie Meyer hade en mystisk dröm. PÅ sin officiella hemsida berättar Meyer: ”Jag vaknade (den 2 juni) ur en mycket livlig dröm. I min dröm hade två personer ett intensivt samtal på en skogsäng.
En av dessa var en vanlig flicka. Den andra personen var en fantastiskt vacker, strålande vampyr. De diskuterade svårigheterna med att A) de blev förälskade i varandra medan B) vampyren var särskilt attraherad av doften från hennes blod och hade svårt att

avhålla sig från att genast döda henne”. (*)

 

Denna dröm var så betvingande att när Meyer vaknade så skrev hon som en kvinna träffad av blixten. På ganska kort tid och till familjens förvåning ledde hennes närmast tvångsmässiga skrivande till inte bara till ett lukrativt förlagskontrakt (hon är nu mycket förmögen), och till att framställa fyra omfattande romaner om vampyrromantik (Twilight serien), utan det har också lett till att varje roman blir en film. Twilight är så hett. Det är större än Harry Potter.

 

Allt verkar så … mystiskt och övernaturligt. Eller hur? Är det möjligt att osynliga krafter verkar i kulisserna? Låt oss försöka komma underfund med det. Det här är något läskigt. Antingen du inser det eller inte har oräkneliga tonåringar inte bara blivit så fascinerade av vampyrromaner och filmer utan intresset för att dricka blod på riktigt tornar också upp sig. Leta på Google efter Sean Hannitys rapport: ”Nattliga grannar: Medlemmar av Amerikas subkultur av vampyrer kan leva alldeles intill dig” eller ABC:s nyhetsprogram: ”Verkliga vampyrer: Vilka är de?” Du blir förvånad övar vad du finner. Detta är sant. Verklig vampyrism har kommit ut ur kistan, och verkliga människor experimenterar faktiskt med att dricka riktigt blod. Detta är en mörk trend.

 

Forntida varningar

Vet du vad Bibeln säger om att svälja blod? För det första är detta klart förbjudet (3 Moseboken 17:10; Apostlagärningarna 15:20). För det andra är det anknutet till det ockultas mystiska värld. Gud varnade sitt folk i forntiden: ”Ni skall inte äta något som innehåller blod. Ni skall inte befatta er med spådom eller trolldom” (3 Moseboken 19:26). ”Spådom” och ”trolldom” är ockulta övningar. Att dricka blod och ockultism förs samman av goda skäl. På biblisk tid utövade ofta de som drack blod också trolldom, och samma kombination finns även idag. I Twilight har Edward Cullen medial förmåga, kan läsa sinnen och är även medlem av den ”olympiska häxgruppen”. Det är samma sak som upprepas.

 

När man tränger djupare in bland Bibelns heliga blad framträder sanningen om ett stort krig. De flesta är inte medvetna om att en osynlig kamp rasar nu mellan Gud och en fallen ängel, ”Lucifer”, och att det i sin kärna har ett budskap om blod. För nästan två tusen år sedan, en ödesdiger torsdagskväll, delade en man som hette Jesus ut saften från pressade druvor till sina lärjungar inne i ett litet rum i Jerusalem. Bara han själv förstod den fulla betydelsen med den söta vätskan. ”Ty detta är mitt blod, förbundsblodet, som är utgjutet för många till syndernas förlåtelse” (Matteusevangeliet 26:28). Jesus sände inte runt verkligt mänskoblod utan druvjuicen symboliserade hans kommande offer för världens synder.

 

Nästa dag var han död, korsfäst mellan två rövare. När han hängde på det där korset, sögs hans blod droppe för droppe upp av träet som stödde hans slagna kropp. Vad betyder allt detta? Bibeln förklarar mysteriet: ” Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna” (1 Korinthierbrevet 15:3). Bibelns sista bok identifierar dem som besegrar en osynlig fiende. Missa inte detta. ”De övervann honom genom Lammets [Jesus Kristus] blod ” (Uppenbarelseboken 12:11). Vad detta innebär är att vi ”syndare” (som har brutit Guds lag) ändå kan komma in i himlen genom Jesus Kristus offer, han som är Guds son, och genom värdet hos den kungliga vätska som han utgöt på korset.

 

Djävulen vet detta och han hatar Kristus blod. Det är därför han gav Stephanie Meyer den där drömmen och det är därför han förhäxar vår generation med trolldom, vampyrtänkande och även verkligt drickande av blod. ”Vad som helst för att locka syndare bort från Jesus Kristus blod” viskar han slugt. Utifrån Twilights stjärnstatus har hans strategi blivit en satanisk succé.

 

Blodtransfusion

Twilights dragningskraft är tvåfaldig. Först är det en fängslande berättelse om vampyrer och varulvar och dessutom är det en hjärtknipande kärleksberättelse om Edward och Bella. I Robert Colemans bok ”Skrivet med blod”, besegrade en ung pojke med namnet Johnny en dödlig sjukdom. Tyvärr fick hans lillasyster Mary den och var nära döden. ”Hon behöver en blodtransfusion för annars dör hon”, sade familjeläkaren till föräldrarna, ”och Johnnys blod är perfekt för han har redan övervunnit sjukdomen.” Allas ögon vändes nu mot pojken. ”Vill du ge ditt blod? Hans föräldrar ställde frågan med tårade ögon. Johnny tvekade och hans underläpp darrade. Till slut viskade han: ”Visst, hon är ju min syster”. Sedan skyndade de till sjukhuset och i operationssalen låg Johnny och Mary intill varandra men på skilda sängar. Johnnys kropp var frisk, men Mary låg där blek och svag. Ingen sade något. När deras ögon möttes log pojken. Slangar sattes ihop och en nål stacks in i Johnnys arm och den röda vätskan började rinna. När blodtransfusionen var färdig bröt Johnny tystnaden och med darrande röst frågade han doktorn: ”När dör jag?” Först då insåg doktorn varför pojkens läppar darrat när han gick med på donationen.
Han trodde han gav sitt liv för sin syster. Ändå var han villig att göra det för han älskade henne och att han gav sitt eget blod var det slutgiltiga beviset på detta.

 

Ditt val

Kära läsare, någon annan vill fånga ditt hjärta idag. Hans namn är Jesus Kristus. Vampyrer tar blod, men han gav sitt blod för dig. Tre dagar senare uppstod han från de döda. Tro mig, hans kärlek är bättre än vampyrernas, även Edwards. Bara hans blod kan rädda våra själar. Nu är rätta tiden att ångra våra synder och lita på Jesus Kristus (Apostlagärningarna 20:21). Under de här sista dagarna innan han kommer tillbaka (Johannesevangeliet 14:3), låt inte Lucifer förleda dig till fel blod.

 

*www.stephaniemeyer.com/twilight.html

 

Sitatene ovenfor er fritt oversatt.
Betoning er lagt på vers fra Bibelen.

Källa: GLOWonline.org. Använt med tillstånd.

 

 

Brevet

Brevet

SE | 2 min

En soldats brev till sin dotter berör henne djupt när hon lär sig vad självuppoffrande kärlek är.

LifeStyleTV sänder relevanta, meningsfulla och livsförvandlande program till Skandinavien 24x7. Våra livsstilsfokuserade och bibelbaserade program är menade att motivera till en mera aktiv och hälsosam livsstil, där livet ses som en helhet - fysiskt, mentalt och andligt.


Följ oss via:

facebook RSS

LifeStyleTV
Gunnarsbyn Hagegården
67194 Brunskog
Sweden

 • captcha

  [hidden lang "se"]

 • ;

  Get LifeStyleTV for your iOS device:

  Vill du hjälpa till genom en donation?

  • Sverige:

  • Bankgiro: 5799-4832

  • Norge:

  • Konto: 9041.22.86196

  • Danmark:

  • Konto: 0890-0001047368

  • USA: Avdragsgill donation

  • Internatinellt: Banktransaktion


  • Vill du stötta varje månad?

  • LifeStyleTV Partner

  ©2021 LifeStyleTV