Fastande har förespråkats i århundraden som en förmån för mänskligheten. Fördelarna med dietrestriktioner eller begränsning av mängden mat som äts har ett spann från att skydda vävnad och förbättrad metabolism till att förlänga livslängden för en mängd organismer, från jäst till primater. Nyligen fann en studie från Harvard School of Public Health en viktig orsak på molekylär nivå för fördelarna med dietrestriktioner. Vid begränsning av ett par aminosyror, producerades en gas i kroppen som verkar vara nyckeln till fördelarna med dietrestriktioner. Mer forskning behövs för att bättre förstå mekanismerna som spelar in i detta och eventuella effekter på människornas hälsa.
Även om alla svar inte har kommit när det gäller dietrestriktioner eller fastande, är begränsningen av mängden mat som äts något som kan leda till fördelar för en bättre hälsa och längre livslängd.
Källa:
Datz, T. (2014) Molecular mechanism behind health benefits of dietary restriction identified. Harvard T.H. Chan School of Public Health News.
Hämtad från: www.hsph.harvard.edu