Traditionellt är frittata en italiensk äggbaserad maträtt som liknar en omelett eller en paj, med tillsats av grönsaker. Här är en kolesterolfri version, som har låg fetthalt och hög halt av protein, men den saknar inte smak! Detta är en utmärkt maträtt att ta med på en picknick eller utflykt.
Ingredienser
2 stora lökar
4 vitlöksklyftor
1 stora zucchini
2 msk oregano
1 tsk salt
1 msk grönsakskrydda
3 msk jästflingor
1 paket fast tofu, smulad
2 dl cashewnötter
2 dl sojayoghurt, naturlig
1 paket silken tofu
2 msk majsstärkelse
2 msk lökpulver
¼ tsk vitlökspulver
1 ½ tsk salt
2 nypor gurkmeja
Instruktioner
Fräs lök, vitlök och zucchini i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt oregano, salt, grönsakskryddan, jästflingor och smulad tofu. Fräs i en minut eller två mer. Mixa cashewnötter, sojayoghurt, silken tofu med övriga ingredienser i en mixer tills slät. Kombinera zucchinin, lökblandningen och den mixade tofun. Häll i en oljad ugnsform. Baka vid 180 °C under 45 minuter eller tills den är fast och har fått lite färg.