Kristna Tv Program med Bibeln i Centrum

TV för kropp, tanke och själ

 • English
 • Norsk Nynorsk
 • Svenska

nyheter

Hagegården – Vår nya studio

HAGEGÅRDEN EN HISTORIA MED EN FRAMTID!

I SOMMARS FLYTTADE LIFESTYLETV SIN VERKSAMHET OCH STUDIO FRÅN SKÅNE TILL VÄRMLAND MED VISIONEN ATT I STÖRRE OMFATTNING OCH MER EFFEKTIVT INSPIRERA MÄNNISKOR TILL EN MER AKTIV OCH HÄLSOSAM LIVSSTIL, FULL AV MENING OCH SYFTE.

 

TEXT CLAUS NYBO

 

Hagegården_WEB_presentation_002

 

LifeStyleTV har under 13 års tid sänt ett budskap om hopp och inspiration via satellit för att hjälpa människor att finna mening och glädje i livet genom en välbalanserad fysisk, mental och andlig livsstil. Planerna att bygga en helt ny studio på vår tidigare plats i Skåne var i sin slutfas, men det verkade som om en gudomlig ledning hade andra och större planer. Genom försynen upptäckte vi en fastighet som var till salu i Värmland, med en byggnad som perfekt passar LifeStyleTVs växande behov. Studioanläggningen på Hagegården är i sig fantastisk, och i kombination med dess vackra omgivningar skulle det ha varit skäl nog att motivera en flytt, men när man ser på historien och det ursprungliga syftet för vilket Hagegården byggdes, så inser man att det fanns en större plan.

 

I mitten av 1980-talet fick den kände svenske operasångaren Håkan Hagegård en idé som skulle bli grunden till Hagegården Music Center, som han byggde och öppnade 1992. ”Min tanke är att hjälpa konstnärer att hålla sig friska, så att konstnärer kan hjälpa världen att hålla sig frisk.” Den tanken var så unik att New York Times publicerade en artikel i 1997 med Hagegårds tanke. ”När hans karriär blomstrade såg han runt omkring sig farorna med sitt yrke: kommersialism, ensamhet och slutligen utbrändhet. Under mitten av 1980-talet inspirerades han av den amerikanske psykiatern Peter Ostwald, som hade gått i spetsen för ett holistiskt medicinskt supportprogram för artister. ”Han sa att det faktiskt var fysiskt nödvändigt att sakta ner”, enligt Hagegård. ”Din kropp och hjärna behöver vila för att producera de kemikalier du behöver för att tänka nya tankar. Annars är allt du gör bara att ordna om och återanvända samma gamla tankar.”1

 

Hagegården_WEB_presentation_003

 

Hagegården_WEB_presentation_004

 

LifeStyleTVs förvärv av Hagegården ger en unik möjlighet att förverkliga en större plan genom att kombinera visionen och mediaexpertisen från LifeStyleTV med Hagegårdens historia, för att skapa en kraftfull enhet med livsstilsretreat och ett media- och musikcenter. Detta kommer att vara en plats där gäster kan uppleva kraften i en välbalanserad livsstil, och där kreativitet och idéer för nya livsstilsprogram för TV får fritt spelrum.

 

Hagegården_WEB_presentation_008

 

Hagegården_WEB_presentation_007

 

Under de senaste tio åren drev Carl-Axel och Siv Engstad platsen som ett hotell- och konferenscentrum under namnet ENGgården. Under denna tid gjorde de ett bra jobb med att fräscha upp invändigt och ge platsen en mer modern skandinavisk look, men ändå taktfullt hålla det i linje med den ursprungliga designen. Carl- Axel, som själv är målare och musiker, höll den konstnärliga pro len levande genom många konstutställningar och musikevenemang.

 

Det är med en viss ödmjukhet som vi kliver in i denna magnifika anläggning med så mycket historia. Vi vill bygga vidare på det förflutna när vi blickar framåt och föreställer oss vad denna plats kan bli. Så med Håkan Hagegårds välsignelse har vi beslutat att återgå till att använda det ursprungliga namnet, Hagegården, som städnamnet för LifeStyleTVs nya satsning.

 

Hagegården_WEB_presentation_005

 

Hagegården_WEB_presentation_012

 

En av de större produktionerna som vi planerar för nästa år är en verklighets-TV-serie (reality-show), som kommer att följa ca 12 personer i 10 dagar när de går igenom en radikal livsstilsförändring på Hagegården. Denna live-in livsstilssession kommer att fyllas med aktiviteter, lärande, samt tid att slappna av och återhämta sig från stressen i världen. Deltagarna, eller gästerna som vi gärna kallar dem, kommer hit med olika livsstilsrelaterade utmaningar eller problem som diabetes, övervikt, högt blodtryck eller stress. Vi vill se hur deras hälsa förbättras när de får träffa några erfarna läkare och vårdpersonal för att genomföra en drastisk livsstilsförändring i den vackra naturmiljön på Hagegården. I denna verklighets-TV-serie kommer vi att följa deras utmaningar och framgångar, och hoppas kunna ge praktiska ledtrådar som vi alla kan följa i våra egna liv för att må bättre och för att undvika många av de livsstilsrelaterade sjukdomar som plågar vårt moderna västerländska samhälle.

 

Följ oss på LifeStyleTV och i LifeStyleVIEW när vi sätter igång med denna nya och spännande satsning på Hagegården!

 

Hagegården_WEB_presentation_013

 

Referens: 1. Cori Ellison: A Swedish opera star who is serious about the health of burned-out artists. [En svensk operastjärna som menar allvar med utbrända konstnärers hälsa]. New York Times 14 dec 1997. https://www.NYTimes.com/1997/12/14/ arts/a-swedish-opera-star-who-is-serious-about-the-health-of- burned-out-artists. html

 

UNIK MÖJLIGHET!

Vi söker personer med en historia och livsstilsrelaterade hälsoproblem, som vill deltaga i den nya TV-serien. Om du r intresserad av att bli en av de 12 deltagarna så kan du skriva till oss och berätta lite om dig själv och varför just du bör väljas för denna reality-show.

 

Hagegården_WEB_presentation_009

 

Hagegården_WEB_presentation_010

 

LifeStyleTV sänder relevanta, meningsfulla och livsförvandlande program till Skandinavien 24x7. Våra livsstilsfokuserade och bibelbaserade program är menade att motivera till en mera aktiv och hälsosam livsstil, där livet ses som en helhet - fysiskt, mentalt och andligt.


Följ oss via:

facebook RSS

LifeStyleTV
Gunnarsbyn Hagegården
67194 Brunskog
Sweden

 • captcha

  [hidden lang "se"]

 • ;

  Get LifeStyleTV for your iOS device:

  Vill du hjälpa till genom en donation?

  • Sverige:

  • Bankgiro: 5799-4832

  • Norge:

  • Konto: 9041.22.86196

  • Danmark:

  • Konto: 0890-0001047368

  • USA: Avdragsgill donation

  • Internatinellt: Banktransaktion


  • Vill du stötta varje månad?

  • LifeStyleTV Partner

  ©2020 LifeStyleTV